NKH 2022 - aankondiging race 7 Kartracing Groningen - 27 augustus

15 augustus 2022

Op zaterdag 27 augustus 2022 gaat de top in huurkartracing voor event 7 van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH met de klassen NKH - NKH KIDs - NKH 4TEAMS - NKH KIDs 4TEAMS naar een van de mooiste Nederlandse indoorbanen, de prachtige track van Kartracing Groningen.

De vakantie zit er voor de meesten van ons weer op. We hopen dat jullie batterijen weer opgeladen zijn zodat we weer kunnen genieten van de prachtige strijd die jullie telkens laten zien en die de NKH zo bijzonder maakt; "You are simply the Best".

We gaan racen met de top geprepareerde nieuwe karts van Kartbaan Groningen.

Let the battle begin!

Reserveren
U kunt reserveren voor de races via de link www.kartraces.nl/inschrijven

Tijdschema en trainingen

  • Het tijdschema is hieronder ingevoegd. Let op: Het is een voorlopig tijdschema, wat nog gewijzigd kan worden.
  • De deuren gaan open om 08.00 uur.
  • Er worden door de kartbaan vijf trainingsheats gepland op de racedag. Deze kunnen niet besproken worden.
  • Wil je op de vrijdag trainen, dan kun je de heats telefonisch bespreken; 0031505474747.

Opzet Races en Tijdschema

Algemeen
De races worden georganiseerd onder het geldende Sportief Reglement NKH en Algemene Voorwaarden 2022. Deze zijn voor u geplaatst als downloads op onze site www.kartraces.nl.

Opzet races
Algemeen: voor de opzet van het kampioenschap verwijzen we u graag naar de link: https://www.kartraces.nl/over-nkh/ en het voor u als download op onze site geplaatste Informatiedocument.

Tijdstip aanwezig tbv administratieve controle
Om 08.45 uur start administratieve controle.

Briefing
Een digitale pre-briefing wordt voor u geplaatst op www.kartraces.nl. Leest u die aub goed door.
Er zal in Groningen een gemeenschappelijke briefing worden gegeven als toelichting op de digitale briefing.

Leeftijden

  • NKH vanaf 14 jaar (13 in jaar dat je 14 wordt); legitimatie onder 18 jaar is verplicht.
  • NKH KIDS vanaf 10 t/m 14 jaar (9 jaar in jaar dat je 10 wordt t/m jaar dat je 15 wordt); legitimatie is verplicht.

Klassementen

1. NKH KIDs
a. Totaal Klassement; minimumgewicht 55 kg.
b. Subklassement Midden Gewicht (MG); minimumgewicht 60 kg.
c. Subklassement Rookie; eerstejaars rijders.

2. NKH
a. Totaal Klassement; minimumgewicht 70 kg.
b. Subklassement Master;
1. Minimum leeftijd 35 jaar (34 jaar in jaar dat je 35 wordt) en minimum gewicht 80 kg;
2. Jonger dan 35 jaar en minimum gewicht 85 kg.
c. Subklassement Ladies.

3. NKH en NKH KIDs 4TEAMS
Klassementen voor teams van twee rijders uit NKH en NKH KIDs.

Actuele deelnemerslijsten
Op www.karftlife.nl wordt een actuele deelnemerslijst bijgehouden, zodat u per wedstrijd kunt zien of er nog beschikbare plaatsen zijn. De links:

Adresgegevens
Kartracing & Bowling Groningen
Tel. +31 (0)505474747 
E-mail receptie@kartbaangroningen.nl 
Adres Kardingerweg 50 
9735 AH Groningen

Graag tot in Groningen.

TEAM KARTING NL - INSPIRE YOUR DREAMS


Voor (nieuwe) deelnemers een aantal punten

a. Neemt u goed notie van het Sportief Reglement, de Algemene Voorwaarden, Gedragsprotocol en de Pre-briefing (downloads op de site www.kartraces.nl).
b. Levert u het Inschrijfformulier dat u bij de reservering is toegezonden aub ingevuld en ondertekend in bij de administratieve controle (éénmalig).
c. Als u alleen de kosten voor de race hebt voldaan via de site, kunt u de licentiekosten a contant of via pinnen voldoen bij de administratieve controle. Ingeval van contante betaling aub gepast.
d. Iedere rijder wordt automatisch geplaatst in het algemeen klassement; Master, Midden Gewicht en Rookie zijn extra subklassementen.
e. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste kleding. Kartoverall Level 1 of 2 wordt aanbevolen.
Zorgt u ervoor dat uw kleding in orde is; overall lichaam, armen en benen volledig bedekkend, handschoenen, enkel omsluitende kart- of sportschoenen (géén overige typen schoenen), helm en voor rijders jonger dan 16 jaar verplicht bodyprotectie en neksupport.
U mag gebruik maken van kleding van de baan mits deze voldoet aan de normen en goedgekeurd wordt door de organisatie. Niet iedere baan heeft kleding ter beschikking. Informeert u vooraf bij de baan naar beschikbaarheid.
f. Ter verduidelijking Sportief Reglement helmen: zogenaamde motorcross helmen, jethelmen en helmen met flexibel kinstuk zijn niet toegestaan. Indoor zijn gekleurde/getinte helmvizieren niet toegestaan.
g. Buiten de rijders worden géén andere personen toegelaten in de pitstraat, met uitzondering bij de NKH KIDs de begeleiders die helpen met het gewicht.
i. U bent zelf verantwoordelijk voor uw gewicht en juiste bevestiging van het eventueel mee te nemen lood aan uw inzetstoel. Op een aantal banen heeft men gewichten/lood voor u ter beschikking. Zie de download “Deelnemende kartbanen, karts en gewichten”.
j. Na iedere heat en finale dient u zich te wegen!! Vergeet dat niet. Geen weging houdt in terugplaatsing naar de laatste plaats in heat of finale.
k. Karts worden uitsluitend gewisseld in overleg met de wedstrijdleider en na definitieve beslissing van de verantwoordelijke medewerker van de kartbaan. Verzoek hiertoe uitsluitend indienen bij het Secretariaat.
l. De wedstrijdleiding is géén aanspreekpunt gedurende de racedag. De WL dient zich volledig te kunnen richten op de races.
m. Mocht u een vraag of opmerking hebben kunt u deze kenbaar maken bij ons secretariaat. Het secretariaat beoordeelt; vraag algemeen of protestwaardig. Hier zal het vervolg op gebaseerd zijn. Er worden géén protestwaardige situaties in behandeling genomen zonder een ingevuld en ondertekend protestformulier en betaling protestgeld.