Over NKH(KIDs)

Het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH(KIDs) is het officieel Nederlands Kampioenschap Huurkarts onder auspiciën van de KNAF en bestaat uit twaalf wedstrijden op de betere Nederlandse indoor- en outdoor kartbanen. 
De titels Nederlands Kampioen NKH zijn de enige KNAF/CIK/FIA erkende Nederlandse titels in huurkarting.

De wedstrijden worden op zaterdagen gereden en zijn zowel indoor (8) als outdoor (4).

We werken toe naar een zo sterk mogelijk - lees aan elkaar gewaagd - deelnemersveld, op aansprekende banen. We richten ons niet alleen op de gevestigde orde, de “professionals”, maar vooral op de beginnende rijder die in deze races de nodige ervaring en contacten op kan doen.

De competitie is sterk en hard, maar bovenal collegiaal en fair. Een must in sport.
Hieronder geven we een korte uitleg – samenvatting - op basis van de meest gestelde vragen. Voor de uitgebreide, volledige informatie wordt verwezen naar het Wedstrijd Reglement 2019.

Algemene informatie

De NKH bestaat uit twee onderdelen met klassementen:

NKH

  1. Totaal Klassement; minimum gewicht 70 kg;
  2. Subklassement Zwaar Gewicht (ZG); minimum gewicht 85 kg.

NKH KIDs

  1. Totaal Klassement; minimum gewicht 55 kg;
  2. Subklassement Midden Gewicht (MG); minimum gewicht 60 kg;
  3. Subklassement Rookie; eerstejaars rijders.

Gewicht

De rijders NKH moeten op het vermelde minimum gewicht rijden; totaalgewicht rijder inclusief kleding, rib- en nek protector, helm en inzetstoel. Wanneer een rijder niet aan het minimum gewicht komt, zal deze in een inzetstoel moeten voorzien, waaraan extra gewicht, bestaande uit lood, deugdelijk is bevestigd aan de onderzijde van de inzetstoel; max. 20 kg lood (NKH ZG en NKH KIDs MG max. 5 kg).

Prachtige te winnen prijzen

1. In samenwerking met de KNAF en V-Max Racing Management, de organisator van de Ford Fiesta Sprint Cup 2019, wordt als hoofdprijs een testdag met de Ford Fiesta Cup racer aangeboden aan de winnaars van de Totaalklassementen (leeftijd vanaf 14 jaar). Gereden wordt met een geheel voor circuitgebruik aangepaste Ford Fiesta ST-Line met een gewicht van ca 1000 kilo en ca. 150 PK! Een bijzondere prijs die we onze kampioenen in het vooruitzicht stellen.
2. Aan de twee kampioenen NKH klassementen Totaal en Zwaar Gewicht wordt in samenwerking met DFK Kart Racing Team een compleet verzorgde deelname aan een wedstrijd BEKC Endurance Karting 4Teams (Rotax Max/IAME X30) aangeboden. 
E.e.a. overeenkomstig de DFK voorwaarden.
3. Aan de respectievelijke leiders in de tussenstanden van de drie NKH KIDs klassementen wordt (nog in 2019), in samenwerking met DFK Kart Racing Team, een compleet verzorgde deelname aan een wedstrijd GK4 Formula Honda 9PK aangeboden (Genk/Venray/Spa-Francorchamps). 
E.e.a. overeenkomstig de DFK voorwaarden.