Over NKH

Het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH is een individueel indoor/outdoor kampioenschap met huurkarts. We werken toe naar een zo sterk mogelijk deelnemersveld, op aansprekende banen. We richten ons niet alleen op de gevestigde orde, de "professionals", maar vooral op de beginnende rijder die in deze races de nodige ervaring en contacten op kan doen.

De NKH bestaat uit elf wedstrijden. De wedstrijden worden op zaterdagen gereden. De races zijn zowel indoor (7) als outdoor (4) op de betere banen.

De twee wedstrijden op de outdoorbaan Genk (B) vormen ook nog eens een afzonderlijk kampioenschap, de DBKC Dutch Belgium Kart Challenge die we samen organiseren met Karting Genk. Er wordt gereden op de 1350 meter lange International Track, de thuisbaan van Max Verstappen. Een unieke ervaring.

We staan bekend om een aan elkaar gewaagd deelnemersveld, dat een faire, gezellige en spannende competitie rijdt op aansprekende banen. 

We richten ons dan ook niet alleen op de gevestigde orde, de “professionals”, maar vooral op de beginnende rijders die in deze races de nodige ervaring en contacten op kunnen doen. De competitie is bovenal collegiaal en fair. Een must in racen.

Algemene informatie

De NKH bestaat uit twee hoofdkampioenschappen:

  • NKH
  • NKH KIDs

Met onderverdeling:

  • NKH Totaal klassement minimum gewicht 60 kg en sub klassement Zwaar Gewicht (+80 kg)
  • NKH Kids; Totaal Klassement en sub klassementen Rookie (eerstejaars) en Midden Gewicht (+55 kg)

Leeftijden deelnemers

NKH vanaf 14 jaar (jaar dat je 14 jaar wordt); legitimatie onder 18 jaar is verplicht.
NKH KIDS vanaf 10 tot 15 jaar (jaar dat je 10 resp. 15 jaar wordt); legitimatie is verplicht.

Dispensatie is mogelijk.

Gewicht

Gewichtsregel: alle rijders NKH moeten op gewicht rijden, waarbij het minimum wordt gesteld op 60 kg. Weging rijder incl. kleding, protector rib en nek, helm en inzetstoel. Wanneer een rijder aldus niet aan de 60 kilo gewicht komt zal deze in een passende inzetstoel moeten voorzien. Let op, dit geldt niet voor de NKH KIDs.