Over NKH

Officieel Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH

Stap in, zet je helm op en voel de adrenaline pompen! Het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH geeft jou de kans om deel uit te maken van een episch raceavontuur!

Of je nu een doorgewinterde racer bent of gewoon op zoek bent naar een spannende uitdaging, dit is jouw kans om je vaardigheden te laten zien op het circuit. Het NKH biedt een podium voor iedereen die de snelheid en de drang naar de overwinning voelt.

Races
12
In- en outdoorbanen
6
Klassementen
5
Rijders
300+

Kartbanen

Bij het Officieel Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH rijden we de mooiste internationale kartbanen. We rijden dit jaar op de volgende banen:

Nederland

  • Adventure Eefde (2x)
  • Kartbaan Oldenzaal (3x)
  • Kartracing & Bowling Groningen (2x)
  • Indoor Karting Middelburg (2x)

België

  • Karting Genk (1x): Internationale WK kartbaan
  • Karting des Fagnes Mariembourg (2x): Internationale WK kartbaan

Het kampioenschap

Om rijders zoveel mogelijk waar te geven hebben we drie kampioenschapsklassen samengevoegd op één enkele racedag,
Je betaalt dus een enkel inschrijfbedrag en wordt geplaatst voor deze kampioenschappen:

  • NKH - NKH KIDs - Officieel Nederlands Kampioenschap Huurkarts - alle 12 races
  • BRKC - BRKC KIDs - Benelux Rental Kart Challenge - de 8 outdoor races
  • NKH - NKH KIDs 4TEAMS - Nederlands Kampioenschap Huurkarts voor Teams - alle 12 races

Opzet racedagen

Het Nederlands Kampioenschap Huurkarten biedt een dag vol actie voor iedereen, met verschillende evenementen die de moeite waard zijn om bij te wonen.

Het NKH KIDs-deel, speciaal voor de jongere rijders en het NKH wordt gezamenlijk over de dag verreden zodat de dag bomvol race actie zit.

Het raceformat omvat poules en finales. In de poules krijgen alle rijders de kans om tegen verschillende tegenstanders te racen, met als uniek kenmerk dat elke rijder een finale rijdt.

Voor elke finale is er een set bekers en wordt er een trofee uitgereikt aan de snelste tijd van de dag.
Ook de podiums in de subklassementen krijgen natuurlijk een mooie trofee.

Het NKH richt zich niet alleen op ervaren coureurs, maar ook op beginners die waardevolle ervaring en contacten kunnen opdoen tijdens de races.

De competitie is intens en uitdagend, maar bovenal heerst er een collegiale en eerlijke sfeer, wat essentieel is in de racesport. Het draait niet alleen om de snelste zijn; sportiviteit, vaardigheden en sociaal gevoel spelen ook een belangrijke rol in onze wedstrijden.

In de basis omvat elke heat een kwalificatie. Alleen in uitzonderlijke gevallen, wanneer vereist door de baan, maken we gebruik van de "Engelse methode" met loting voor de startvolgorde. Dit geldt alleen voor de grote buitenbanen.

Mis de actie niet

Schrijf je nu in

Stel je voor: de geur van brandend rubber, het geluid van ronkende motoren en de spanning van de startlijn. Dit is waar de kampioenen worden geboren, waar elke bocht een nieuwe uitdaging vormt en waar elke overwinning een triomf is.