Aankondiging NKH(KIDs) 2022 event 3 Mariembourg 27-04-22 - met bijzonderheden verblijf

12 april 2022

Op woensdag 27 april 2022 - Koningsdag - gaat de top in huurkartracing voor event 3 van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH naar de prachtige outdoorbaan van Karting de Fagnes Mariembourg in België. We zijn super blij dat we op deze prachtige baan mogen racen als enige nationaal huurkart kampioenschap.

Karting des Fagnes geldt als één van de mooiste internationale karttracks in Europa. We gaan racen op de internationale lay-out, met een baanlengte van maar liefst 1388 meter. De karts zijn perfecte Sodi RT8 karts, voorzien van onbegrensde 390cc Honda 4-takt motoren, goed voor 80+ km/uur.

Reserveren
U kunt reserveren voor de races via de link www.kartraces.nl/inschrijven

Bijzonderheden verblijf
Karting des Fagnes is gelegen nabij Couvin in het zuiden van België. Het is een van de mooiste omgevingen in Wallonië, met diverse meren, en daardoor een drukke vakantie omgeving.
Hieronder treft een een deel plattegrond met daarop de plaatsen die van belang zijn. 

Overnachten
Twee goede hotels, beiden gelegen op ongeveer 20 minuten van de baan:
a. Best Western Golden Lakes Hotel; Route de Plate Taille 51, Froidchapelle (gelegen aan een prachtige meer); met zeer goed restaurant.
b. Ferme/Chateau de Laneffe; Grand'Route 45, 5651 Walcourt; u komt onderweg langs de afslag Laneffe.

Twee huisjesparken; beiden erg goed en gelegen op ongeveer 20 minuten van de baan:
a. Golden Lakes Village; naast Best Western Hotel; zelfde adresgegevens.
b. Landal Village l'Eau d'Heure; Rue Du Bois Du Four, 7a Froidchapelle.

Er zijn diverse goede Bed & Breakfast in de directe omgeving van de baan.
Indien u met uw motorhome wilt gaan, dan is [AirePark] Aire de Motorhomes Cerfontaine "Les Roches" een aanrader; Rue des Roches 29, Cerfointaine; tegen het grote meer aan.

Restaurants
Er zijn diverse restaurants in en in de omgeving van Couvin; drie suggesties:
a. Brasserie des Fagnes; bordjes beginnen al bij de baan; langs de weg naar Couvin; Rte de Nismes 26, Couvin;
b. Casa Verde (Italiaans); Fbg SaintGermain 71 (centrum, bij grote parkeerplaats/plein).
c. Voor de snelle hap; Mc. Donalds Couvin; Chem. du Try Chalons 19.

Indeling terrein

  • Wanneer u bij de baan arriveert treft u langs de weg tegenover de hoofdpoort het parkeerterrein.
  • Via de hoofdpoort betreedt u het terrein.
  • Recht vooruit komt u bij de horeca en tribunes uit. De horeca is top.
  • Bij de balie in de horeca kunt u de tickets voor de trainingen kopen.
  • Het wedstrijdsecretariaat wordt dinsdag ingericht in het grote nieuwe gebouw, bij de poort rechts, achteraan. Trap op naar boven.
  • Op de wedstrijddag verhuist het secretariaat naar het tijdwaarnemingsgebouw, bij de poort links laatste gebouw, trap op naar boven.

Trainingen

  • Op maandag 25 april is de baan geopend voor trainingen. Tijden: 12.15; 13.15; 14.15 en 15.15 uur. We verwijzen u voor tijden, prijzen en boekingen graag door naar de website www.kartingdesfagnes.be.
  • Op dinsdag 26 april worden voor ons speciaal trainingen georganiseerd van 14.00 - 17.00 uur. U hoeft niet vooraf te boeken. Er worden mooie mogelijkheden aangeboden tegen strak tarief.

Opzet Races en Tijdschema

Algemeen
De races worden georganiseerd onder het geldende Sportief Reglement NKH en Algemene Voorwaarden 2022. Deze worden voor u geplaatst als downloads op onze website.

Opzet races
Algemeen: voor de opzet van het kampioenschap verwijzen we u graag naar de link: https://www.kartraces.nl/over-nkh/ en het voor u als download op onze site geplaatste Informatiedocument.

Tijdstip aanwezig tbv administratieve controle
Dit wordt in het tijdschema bekendgemaakt.

Briefing
Een digitale pre-briefing wordt voor u geplaatst op www.kartraces.nl. Leest u die aub goed door.
Er zal in Mariembourg een gemeenschappelijke briefing worden gegeven als toelichting op de digitale briefing.

Leeftijden

  • NKH vanaf 14 jaar (13 in jaar dat je 14 wordt); legitimatie onder 18 jaar is verplicht.
  • NKH KIDS vanaf 10 t/m 14 jaar (9 jaar in jaar dat je 10 wordt t/m jaar dat je 15 wordt); legitimatie is verplicht.

Klassementen

NKH KIDs
a. Totaal Klassement; minimumgewicht 55 kg.
b. Subklassement Midden Gewicht (MG); minimumgewicht 60 kg.
c. Subklassement Rookie; eerstejaars rijders.

NKH
a. Totaal Klassement; minimumgewicht 70 kg.
b. Subklassement Master;
1. Minimum leeftijd 35 jaar (34 jaar in jaar dat je 35 wordt) en minimum gewicht 80 kg;
2. Jonger dan 35 jaar en minimum gewicht 85 kg.
c. Subklassement Ladies.

Actuele deelnemerslijsten
Op www.karftlife.nl wordt een actuele deelnemerslijst bijgehouden, zodat u per wedstrijd kunt zien of er nog beschikbare plaatsen zijn. De links:

Adresgegevens
Karting des Fagnes Marimbourg
Tel.: +32 60312670
E-mail: info@kartingdesfagnes.be 
Adres: Rue du Karting 13
5660 Couvin (B)

Graag tot in Mariembourg

TEAM KARTING NL - FOLLOW YOUR DREAMS


Voor (nieuwe) deelnemers een aantal punten

a. Neemt u goed notie van het Sportief Reglement, de Algemene Voorwaarden, Gedragsprotocol en de Pre-briefing (downloads op de site www.kartraces.nl).
b. Levert u het Inschrijfformulier dat u bij de reservering is toegezonden aub ingevuld en ondertekend in bij de administratieve controle (éénmalig).
c. Als u alleen de kosten voor de race hebt voldaan via de site, kunt u de licentiekosten a contant of via pinnen voldoen bij de administratieve controle. Ingeval van contante betaling aub gepast.
d. Iedere rijder wordt automatisch geplaatst in het algemeen klassement; Master, Midden Gewicht en Rookie zijn extra subklassementen.
e. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste kleding. Kartoverall Level 1 of 2 wordt aanbevolen.
Zorgt u ervoor dat uw kleding in orde is; overall lichaam, armen en benen volledig bedekkend, handschoenen, enkel omsluitende kart- of sportschoenen (géén overige typen schoenen), helm en voor rijders jonger dan 16 jaar verplicht bodyprotectie en neksupport.
U mag gebruik maken van kleding van de baan mits deze voldoet aan de normen en goedgekeurd wordt door de organisatie. Niet iedere baan heeft kleding ter beschikking. Informeert u vooraf bij de baan naar beschikbaarheid.
f. Ter verduidelijking Sportief Reglement helmen: zogenaamde motorcross helmen, jethelmen en helmen met flexibel kinstuk zijn niet toegestaan. Indoor zijn gekleurde/getinte helmvizieren niet toegestaan.
g. Buiten de rijders worden géén andere personen toegelaten in de pitstraat, met uitzondering bij de NKH KIDs de begeleiders die helpen met het gewicht.
i. U bent zelf verantwoordelijk voor uw gewicht en juiste bevestiging van het eventueel mee te nemen lood aan uw inzetstoel. Op een aantal banen heeft men gewichten/lood voor u ter beschikking. Zie de download “Deelnemende kartbanen, karts en gewichten”.
j. Na iedere heat en finale dient u zich te wegen!! Vergeet dat niet. Geen weging houdt in terugplaatsing naar de laatste plaats in heat of finale.
k. Karts worden uitsluitend gewisseld in overleg met de wedstrijdleider en na definitieve beslissing van de verantwoordelijke medewerker van de kartbaan. Verzoek hiertoe uitsluitend indienen bij het Secretariaat.
l. De wedstrijdleiding is géén aanspreekpunt gedurende de racedag. De WL dient zich volledig te kunnen richten op de races.
m. Mocht u een vraag of opmerking hebben kunt u deze kenbaar maken bij ons secretariaat. Het secretariaat beoordeelt; vraag algemeen of protestwaardig. Hier zal het vervolg op gebaseerd zijn. Er worden géén protestwaardige situaties in behandeling genomen zonder een ingevuld en ondertekend protestformulier en betaling protestgeld.