Aankondiging NKH(KIDs) en Tillotson T4 Huurkart 2021 met bijzonderheden

9 januari 2021

We zijn druk doende met de voorbereiding van een hopelijk weer “normaal en mooi” seizoen Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH 2021. Via deze weg informeren we u over de kalender, inschrijving, klassen en overige bijzonderheden.

De NKH is het officieel Nederlands Kampioenschap Huurkarts onder auspiciën van de KNAF. De titels Nederlands Kampioen NKH zijn de enige KNAF/CIK/FIA erkende Nederlandse titels in huurkarting.
De kalender bestaat uit 12 eendaagse wedstrijden op zaterdagen, waarvan in 2021 vijf indoor en zeven outdoor worden verreden.

De NKH en NKH KIDs klassen rijden met de huurkarts van de banen.
De Tillotson T4 rijders strijden in een “arrive-and-drive” Senior klasse met maximaal 16 rijders die rijden met de snelle TILLOTSON T4 MONOKARTS.
De kalender voor deze klasse bestaat uit vijf outdoor wedstrijden op Eefde (3) en Lelystad (2).

Er komt een grote groep nieuwe rijders aan de start in 2021. De eerste aanmeldingen kwamen al enige weken geleden binnen, het animo voor goed georganiseerde en - super belangrijk - goed verzekerde huurkartracing is groot.

Openstelling Inschrijving
De inschrijving voor de NKH wordt op maandag 11 januari 2021 opengesteld.
De rijders die in 2020 hebben deelgenomen krijgen tot maandag 25 januari 2021 voorrang bij de voor-inschrijving voor het hele seizoen.
De link naar de reservering: www.kartraces.nl/inschrijven  

Kalender en documenten
Alle documenten, zoals het Wedstrijd Reglement, Algemene Voorwaarden en Informatiebulletin worden als downloads geplaatst op www.kartraces.nl. 

Prachtige te winnen prijzen
1. Aan de twee kampioenen NKH klassementen Totaal en Master ZG wordt in samenwerking met DFK Kart Racing Team een compleet verzorgde deelname aan een wedstrijd BEKC Endurance Karting 4Teams (Rotax Max/IAME X30) aangeboden.
E.e.a. overeenkomstig de DFK voorwaarden en mits het gehele seizoen gereden kan worden.

2. Aan de respectievelijke leiders in de tussenstanden van de drie NKH KIDs klassementen wordt in 2021, in samenwerking met DFK Kart Racing Team een compleet verzorgde deelname aan een wedstrijd GK4 Formula Honda 9PK aangeboden (Genk/Venray/Eindhoven/Spa-Francorchamps).
E.e.a. overeenkomstig de DFK voorwaarden en mits het gehele seizoen gereden kan worden.

Kalender
De kalender is als download geplaatst op www.kartraces.nl, op www.kartlife.nl en op onze Facebook pagina NKH-Nederlands Kampioenschap Huurkarts.

Aantal beschikbare plaatsen
Het aantal beschikbare plaatsen NKH en NKH KIDs varieert per baan. Hierdoor kan er per wedstrijd een maximum aantal rijders NKH en NKH KIDs geplaatst worden, waarbij onze plaatsingsregel van toepassing is.
Rijders die voor het hele seizoen inschrijven krijgen voorrang bij plaatsing. Met dien verstande dat de rijders die in 2020 hebben deelgenomen voorrang krijgen tot maandag 25 januari. Daarna vervalt hun recht op een voorrangsplek en worden plaatsen toegewezen aan rijders die aan minder dan twaalf wedstrijden deelnemen. Waarbij degenen die zich voor meerdere races inschrijven voorrang krijgen.

Inschrijfbedragen en betaling
- De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.
- Het inschrijfbedrag per wedstrijd per rijder bedraagt € 115,00 incl. BTW
- De licentiekosten bedragen € 75,00 per rijder voor het hele seizoen.
Er kan ook, maximaal één keer, met een NKH evenement registratie worden deelgenomen a € 40,00. In dit geval betaalt u bij een tweede deelname het restant licentiekosten € 35,00.
- Betaling a contant uitsluitend op afspraak. Verhoging in dat geval € 5,00 per wedstrijd.
Ingeval van voor-inschrijving voor het hele seizoen schrijft u via de site in en betaalt u bij “voorinschrijving” voor de races 1 en 12, de eerste en laatste van het seizoen.
- Ingeval van inschrijving per race schrijft u via de site voor de gewenste race(s) in en doet u hiervoor de betaling.
- Per afgezegde/niet deelgenomen wedstrijd wordt een bedrag van € 60,00 in rekening gebracht, dat met het inschrijfbedrag wordt verrekend.
- De kosten voor de NKH licentie voldoet u a contant bij uw eerste race (bij inschrijving hele seizoen betaalt u het bedrag bij de reservering via de site).

Leeftijden deelnemers
- NKH vanaf 14 jaar (13 in jaar dat je 14 jaar wordt); legitimatie onder 18 jaar is verplicht.
- NKH KIDs vanaf 10 t/m 14 jaar (9 in jaar dat je 10 jaar wordt t/m jaar dat je 15 jaar wordt); legitimatie is verplicht.
- TILLOTSON T4 vanaf 15 (14 in jaar dat je 15 jaar  wordt); legitimatie onder 18 jaar is verplicht.

De opzet van de Wedstrijddagen (wijzigingen voorbehouden)
- NKH(KIDs); de wedstrijden worden verreden in poules en heats, met finales. Iedere rijder rijdt Selectieheats ten behoeve van de indeling Finales; de uitslag van de Finales is de daguitslag.
- TILLOTSON T4; de wedstrijden worden verreden in 1 poule met één kwalificatieheat en drie heats. De uitslag van de derde heat is de Daguitslag.

Totaal Klassementen
- NKH(KIDs): de uitslagen van de Selectieheats en Finales worden gelijk gewaardeerd voor het Totaal Klassement;
- TILLOTSON T4: de uitslagen van de drie heats worden gelijk gewaardeerd voor het Totaal Klassement;

Huldigingen
Ieder klassement wordt per wedstrijd gehuldigd met een bekerset.
Daarnaast zijn er bekers voor de snelste Dagtijden per klasse.

Race of Champions (RoC)
De kampioenen vanaf 12 jaar zullen worden geplaatst voor de prestigieuze Race of Champions RoC die tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking wordt georganiseerd voor de kampioenen uit de door Cpoint georganiseerde kartseries NKH, GK4, NK IAME, Tillotson T4 en BEKC. Mits het hele seizoen gereden kan worden.