NKH en DBKC - Open Nederlands-Belgisch Kampioenschap 2017

23 december 2016

We vallen meteen maar met de deur in huis. Er is nog nooit een zo uitdagende kalender gepresenteerd in de huurkartwereld als die van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH / Dutch Belgium Kart Challenge DBKC 2017.

We presenteren u twee kampioenschappen in een enkele kalender.

TWEE KAMPIOENSCHAPPEN IN ÉÉN

  1. Open Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH
  2. Dutch Belgium Kart Challenge DBKC, Open Nederlands-Belgisch Kampioenschap

AANTAL WEDSTRIJDEN
De NKH bestaat uit ELF wedstrijden op ACHT topbanen, met zeven indoor- en vier outdoorwedstrijden. Ten opzichte van 2016 zijn er twee nieuwe banen bij de competitie aangesloten.
De DBKC bestaat uit twee wedstrijden; de NKH races Karting Genk.

DE BANEN

Indoor:

  • Karting Zeeland Middelburg (2x)
  • Kart Plaza Nijverdal
  • KCR Roosendaal 
  • Euro Indoor Karting Swalmen
  • Hezemans Indoor Karting Eindhoven
  • ANAC Nijmegen

Outdoor:

  • Kartbaan Oldenzaal (2x)
  • Karting Genk (2x)

TWEE NIEUWE BANEN 
We zijn super trots om u twee nieuwe banen te kunnen presenteren.

ANAC Nijmegen 
ANAC is een bekende naam in de vaderlandse racing en is van oudsher bekend met het organiseren van indoor wedstrijden. De baan waar diverse rijders om verzochten, met goed en gelijkwaardig materiaal. 
ANAC heeft de zaken uitstekend voor elkaar met een spannende, uitdagende en technische baan. We zijn blij ANAC toe te kunnen voegen aan het toch al imposante rijtje banen.

Karting Genk 
Karting Genk zal voor het eerst in de geschiedenis van een huurkartkampioenschap het decor zijn van wedstrijden op het maar liefst 1350 meter lange Internationale racecircuit. Een unieke kans voor alle huurkartrijders “to Race like Champions”.
De NKH KIDs zal de races gaan rijden op het uitdagende 550 meter lange outdoor sub-circuit.

Waarbij we in ieder geval de wedstrijd in november deels onder vloedlicht gaan rijden, een bijzondere beleving  a la Formule 1 in Singapore.

Karting Genk wordt in de internationale kartracing als Home of Champions aangeduid en geldt als een van de mooiste banen ter wereld. 
De meeste rijders zullen Karting Genk kennen als het thuiscircuit van Max Verstappen. En geloof ons, dat is niet voor niets. Voel je Max Verstappen of Stoffel van Doorne op Genk.

Er staan ons voor de NKH maar liefst 42 Sodi Karts ter beschikking, voorzien van de snelle 390 cc Honda 4-takt motoren (top 90km+!) en voor de NKH KIDs 18 Sodi Karts voorzien van de snelle Honda 270 cc’s.

TWEE COMPETITIES IN ÉÉN KAMPIOENSCHAP
In 2017 zal de NKH niet meer bestaan uit een First- en Second Division, maar uit  een enkel klassement NKH en een enkel klassement NKH KIDs.

Om het feest compleet te maken zullen de twee outdoor wedstrijden in samenwerking met Karting  Genk een tweede, extra competitie gaan vormen; de Dutch Belgium Kart Challenge DBKC, het Open Nederlands-Belgisch kampioenschap huurkartracing. 
Twee wedstrijden meetellend voor twee kampioenschappen NKH en DBKC.
Een grote uitdaging voor zowel de Nederlandse als Belgische huurkart toprijders. Wie wil niet de eerste winnaar van dit kampioenschap zijn?

GEWICHTSREGEL NKH
Alle rijders NKH moeten op gewicht rijden, waarbij het minimum wordt gesteld op 60 kg; rijder incl. kleding, protector rib en nek, helm en inzetstoel. Wanneer een rijder niet aan de 60 kilo komt zal deze in een inzetstoel moeten voorzien, waarvan het extra gewicht middels lood deugdelijk is bevestigd (ter beoordeling TC) aan de onderzijde van de inzetstoel. Waarbij is bepaald dat 10 kilogram het maximum is dat aan toegevoegd gewicht mag worden aangewend. Het aldus bereikte gewicht is het gewicht waarmee de rijder aan de wedstrijd kan deelnemen.

Heeft u geen lood? Geen nood, we bieden u lood aan tegen een basistarief.

DAG INDELING
Alle wedstrijden met uitzondering van Genk worden op zaterdag overdag verreden. 
De wedstrijden op Genk worden deels in de avonduren verreden, te starten in de voormiddag.

AANTAL TOEGELATEN RIJDERS
Er worden maximaal 48 rijders NKH en 16 rijders NKH KIDs voor-ingeschreven voor alle wedstrijden. Dit aantal is berekend op de banen met het minst aantal ter beschikking staande karts, 16 stuks.
Op banen met meer karts zullen dus extra plaatsen beschikbaar zijn.
Voor Genk zijn er meer plaatsen voorzien; 100 rijders met 42 karts NKH/DBKC, 18 rijders en karts NKH KIDs (bij meer inschrijvingen tot twee poules mogelijk).

TWEE TIJDSCHEMA’S
A] Dagwedstrijden Middelburg (17 karts), Roosendaal (16 karts), Swalmen (16 karts), Eindhoven (16 karts), Nijmegen (16 karts), Nijverdal (17 karts) Oldenzaal (19 karts)
B] Dag/avondwedstrijden Genk (42 / 18 karts).

INDELING WEDSTRIJDDAG

INDELING IN POULES EN HEATS BASIS
De NKH rijders worden per wedstrijd op loting ingedeeld in 6 poules. Iedere deelnemer rijdt een kwalificatie en vijf selectieheats. 
Iedere poule komt 1 keer tegen elkaar uit in de selectieheats. 
Na de selectieheats worden drie finales vastgesteld. Iedere rijder neemt deel aan een finale.
Punten voor het kampioenschap worden toegekend aan de uitslag na de selectieheats en aan de uitslag finales.
Je moet dus iedere heat en iedere finale vol aan de bak om de kampioenschapspunten in die grote groep rijders te pakken.

De NKH KIDs rijders rijden in een enkele poule, vier heats.

Genk kent afwijkende poule- en wedstrijd schema’s.